Teknologi: Idify til demensramte

Jeg fandt denne artikel på MedWatch.dk. Det er om velfærdsteknologi der hedder Idify. Men, deres webside siger,

Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link. http://medwatch.dk/Medico___Rehab/article7180182.ece#ixzz3W9QcK3PD
Kopier og videresend ikke artiklen. Det er i strid med ophavsretsloven og vores abonnementsbetingelser: http://medwatch.dk/service/betingelser

Så giver jeg deres link samt en anden artikel om Idify, at jeg fandt på WelfareTech.dk. Jeg har lidt erfaring med Idify, gennem mit arbejde med Center for Velfærdsteknologi i Aalborg. Du kan læse min indlæg om det her.

Idify øger livskvaliteten for demensramte

24.04.2014

Ringbind og lange journaler kan nu erstattes af en applikation. Idify har skabt en platform til tablet, computer og smartphone, der kan samle livshistorier, fotografier, videoer, tekst, lyd og kommunikation mellem plejepersonale og pårørende. Platformen skal øge livskvaliteten for personer ramt af demens såvel som lette dagligdagen for pårørende og hjælpere.

Idify præsenterede en ny applikation, der kan afløse ringbind og lange journaler i plejesektoren, for cirka 150 plejeprofessionelle på teknologimessen CareWare, den 10. april 2014. Platformen er et resultat af et årelangt arbejde, der tog sin spæde begyndelse i Karsten Brønnums bevidsthed, da hans far blev ramt af demens for 15 år siden. Siden da er det blevet tydeliggjort – blandt andet i en analyse fra Socialstyrelsen – at reminiscensarbejde (arbejde med hukommelsen) ”styrker beboerne i deres daglige færdigheder”. Applikationen, der kan bruges på både tablets, computere og smartphones, gør det muligt at blive mindet om minder både fra ens eget personlige liv og historiske begivenheder, hvilket åbner og fastholder erindringer, der ellers bliver tabt i den demensramtes liv.

– Når man arbejder med reminiscens, åbner det i kortere eller længere tid en ”dør” ind til personens hukommelse og resulterer i, at personen så pludselig forstår sammenhænge, som giver mening for personen, forklarer Karsten Brønnum, der er CO-founder og Sales- and Marketing Director hos Idify.

Gavner også personale og pårørende

Idify-applikationen er ikke kun skabt til gavn for mennesker ramt af demens. Platformen gør også livet som pårørende til demensramte bedre, fordi den stimulerer den demensramtes svigtende hukommelse og øger muligheden for, at pårørende bliver husket længere.

Også for plejepersonalet bliver det daglige arbejde lettere, da platformen samler oplysninger om den demensramte. Det kan være oplysninger om favoritmusik eller informationer fra tidligere i den dementes liv. Hjælperen får derfor mulighed for at være bedre forberedt på, hvordan den bedst mulige hjælp kan ydes.

– Effekten er ikke alene en bedre relation mellem plejeperson og borger, men også et langt bedre arbejdsmiljø, fordi plejepersonen nu får bedre mulighed for at gøre det, han eller hun egentlig er der for, nemlig at yde hjælp, pleje og omsorg, fortæller Karsten Brønnum.

Skaber sammenhæng

Platformen har en funktion, der gør det muligt for plejepersonalet og pårørende at kommunikere indbyrdes og derved skabe og udbygge en fælles referenceramme. Applikationen giver fx hjælperen mulighed for at lægge et billede ud fra en gåtur, så de pårørende kan følge med i, hvad den demensramte foretager sig. Der er også mulighed for at skrive beskeder, hvilket blandt andet kan bruges til, at hjælperen skriver: ”der mangler pålæg”, hvorefter pårørende kan købe det på vejen hjem i stedet for først at opdage det, når de er fremme. Det letter dermed dagligdagen for både plejepersonale og pårørende, ligesom det øger livskvaliteten hos den demensramte.

– Så vidt vi ved, er det her det eneste system, som målrettet har sammentænkt behov hos den demensramte selv med pårørendes og plejepersonalets behov i relation til personen. Vi mener, at vi med Idify giver pårørende et redskab, som de kan bruge til at skabe så god relation og hverdag som muligt, såvel sammen med den syge som for sig selv, i betydeligt længere tid, siger Karsten Brønnum.

Mere information

For mere information kontakt CO-founder og Sales- and Marketing Director Karsten Brønnum T. +45 4028 6866, kb@idify.dk

Læse mere på www.idify.dk

Idify er medlem af Welfare Tech.

Advertisement

One thought on “Teknologi: Idify til demensramte

  1. Pingback: Technology: Idify for reminiscence | Doctor Dementia and the Dementia Adventure

Tell us what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: